MúzeumDigitárHajdú-Bihar

Bezárás
Bezárás
Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, Létavértes Erdélyi fazekasközpontok kerámiái [2012.278.1]

Kis Kanta

Kis Kanta (Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, Létavértes CC BY-NC-SA)
Tulajdonos/ jogkezelő: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, Létavértes (CC BY-NC-SA)

Leírás

Cserép. ólommázas. Egyfüles, négy oldalra lapított hasú, széles szájú kantaforma. Színtelen máz alatt fehér földfesték alapon barna kontúrozású, kék, zöld és sárga mázzal kitöltött dísztítmény. A hasat zöld és kék, függőleges csíkok (közöttük rácsozás) tagolják mezőkre, melyekben színes virágtövek vannak.

Anyag/ Technika

égetett cserép korongolt, mázazott, írókázott

Méretek

M.: 19cm Sz.: 13 cm: száj átm: 6,5 cm

Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, Létavértes

Object from: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, Létavértes

A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény 2010-ben nyitotta meg kapuit Magyar Néprajzi Kiállítóterem néven, a Vértesi Református...

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Az oldal idézése
Az ezen a weblapon található szöveges információk nem kereskedelmi célú felhasználás számára a Creative Cammons 3.0 licence szerint (Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! (CC BY-NC-SA 3.0) szabadon felhasználhatók. A felhasznált szöveges információk forrásaként kérjük, a webes elérhetőség mellett mindenképpen adja meg a tartalomszolgáltató múzeum, köz- vagy magángyűjtemény nevét is. A képi ábrázolásokra (fotókra) vonatkozó szerzői jogi szabályozások a nagy méretben megjelenített képek alatt találhatók (a képek nagy méretben a nézőképekre kattintva jeleníthetők meg). Amennyiben a nagy méretű képek alatt, a jogtulajdonos nevének megadásán túl nincs egyéb szabályozás, a képek nem kereskedelmi célú felhasználására is a Creative Cammons 3.0 licence érvényes. Kérjük, a múzeum, illetve a köz- vagy magángyűjtemény nevét, valamint a jogtulajdonos nevét (amennyiben az a múzeum nevétől eltérő) a publikációban minden esetben feltüntetni. A képi és szöveges tartalmak bármilyen kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a közzétételért felelős múzeum, illetve köz- vagy magángyűjtemény engedélyével lehetséges.